Waterkoker periodiek ontkalken

Een waterkoker periodiek ontkalken is altijd een goed idee. Eens per maand of iets dergelijks de waterkoker vullen met een mengsel van water en schoonmaakazijn voorkomt dat er zich een te dikke laag kalk in de waterkoker ontwikkelt wat het schoonmaken problematisch maakt.

Waterkoker periodiek ontkalkenEen waterkoker periodiek ontkalken is dus een vorm van onderhoud welke problemen voorkomt en ervoor zorgt dat je waterkoker veel langer mee gaat.

Door een waterkoker periodiek te ontkalken voorkom je ook energieverspilling. Een waterkoker periodiek ontkalken houdt namelijk de kalkaanslag in bedwang waardoor de opwarmtijden van het water tot een minimum gehouden worden. Kalkaanslag is namelijk een goede isolator waardoor de warmte van het element minder goed naar het water kan komen.

Daarnaast kan je, zeker als je een theeliefhebber bent bijvoorbeeld; soms mindere prestaties van de sensoren krijgen wat voor temperatuurfouten kan zorgen. Dit is dan weer erg schadelijk voor je thee-ervaring!

Door je waterkoker periodiek te ontkalken voorkom je dus problemen, en bovendien voorkom je ook dat het water dat gekookt wordt op een gegeven moment kalkvlokken krijgt, wat natuurlijk een verre van smakelijke aanblik is.

Koffiemachine ook ontkalken?

Heb je trouwens een koffiezetmachine thuis? Wel, die moet je ongetwijfeld ook om de zoveel tijd ontkalken. Alles waar veel water doorgaat kan namelijk wel last krijgen van kalkophoping. Via deze pagina kan je leren hoe je bijvoorbeeld je Senseo- of Nespressomachine moet ontkalken, wat meestal een stukje ingewikkelder is dan het ontkalken van een gewone waterkoker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.