Waterkoker ontkalken met schoonmaakazijn

De waterkoker ontkalken met schoonmaakazijn is een erg makkelijk proces. Het enige wat je hoeft te doen is de waterkoker voor een derde te vullen met azijn, en voor 2 derde met water. Je zou schoonmaakazijn ook puur kunnen gebruiken, maar dit is waarschijnlijk te sterk en te bijtend voor de metalen delen in een waterkoker.

waterkoker binnenkantHet is daarom raadzaam om er wat voorzichtiger mee om te springen. Dit mengsel laat je vervolgens een nacht in de waterkoker staan. Op deze manier kan je makkelijk een waterkoker ontkalken met schoonmaakazijn. Er zijn echter wel een aantal regels die je in acht moet nemen. Jennifer van Schoonmaakwerken Den Haag fietste ons er even door!

Het eerste waar je aan moet denken is dat je geen schoonmaakazijn met een kunstmatige geur gebruikt. Een waterkoker ontkalken met Schoonmaakazijn met een geur, zal in de waterkoker blijven hangen. Een waterkoker ontkalken doe je met schoonmaakazijn waar geen geur aan is toegevoegd, kortom, welke gewoon naar azijn ruikt.

Een waterkoker ontkalken doe je alleen met schoonmaakazijn en niet met azijn wat bedoeld is voor voedsel. Schoonmaakazijn is veel zuurder dan gewone azijn en gewone azijn is niet geschikt voor schoonmaken. Het laatste waar je aan moet denken is dat je dit regelmatig doet om te voorkomen dat er zich een te grote kalkaanslag opbouwt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.