Hoe een waterkoker ontkalken

Veel mensen vragen zich af hoe ze van die vieze kalkaanslag in de waterkoker af moeten komen. Met andere woorden; hoe een waterkoker te ontkalken.

Hoe je een waterkoker kan ontkalken is kinderlijk eenvoudig en met hele simpele goedkope middelen kan je dit eenvoudig zelf doen. Ga echter in geen geval met een scherp voorwerp in je waterkoker porren om de kalk eruit te krijgen! Dit is absoluut uit den boze en kan voor beschadigingen zorgen in de waterkoker die helemaal niet nodig zijn. Dus: ofwel gebruik je water met heel weinig kalk (of zelfs gedestilleerd water), ofwel moet je af en toe ontkalken; it’s that simple!

Hoe een waterkoker ontkalken

Hoe een waterkoker ontkalken is dus in ieder geval zonder geweld met scherpe voorwerpen. Het doel is om de kalk en alleen de kalk aan te vallen met een stof welke de kalk oplost of er voor zorgt dat de kalk los laat. Dat is hoe je een waterkoker moet ontkalken.

Kalk is een samenstelling van calcium en magnesium. Deze samenstelling slaat neer doordat als je water verwarmt, deze minder kalkdeeltjes kan bevatten, waardoor de kalk zich van het water gaat scheiden. Je kan dit zien als het omgekeerde proces met suiker. Je kan erg veel suiker in warm water oplossen, maar zodra het water afkoelt, zal het teveel aan suiker scheiden van het water en opnieuw kristalliseren. Hetzelfde met kalk, maar dan als het water warm wordt.

Terug naar ontkalken: De meest eenvoudige manier hoe je en waterkoker kan ontkalken is door deze een nachtje te vullen met een deel schoonmaakazijn en een deel water. Het zuur van de azijn lost kalk op en zal er voor zorgen dat je waterkoker weer helemaal kalkvrij wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.